METAMORFOS

inlagt av den 2011.01.31, under eget, foto, grafik/digitalt, poesi, text
31:e

 
Kall eld.
Kall glöd.
Rustad glädje.
Nykter ångest.

Ögonblick. Kairos.
Beslutsamhet.

Utkantsskogen.
En skog däruppe i det kala kalla landet.

I landskap med dig. Utformat och klart.
Zonen och Dionysos. Dalgångar i dis och solljus. Morgondimma. Raviner som suger till sig ljuset. Mytiska djur och karga klipphällar. Vandrar-

STALKER: Jag är i närheten av Zonen igen. Trasas. Tvingas till vandring. Så här nära måste orden krokna. Vad är Zonen? Varför Zonen? Hur? Zonen är mina skyldigheter mot mig själv, min skuld och mitt samvete. Min rörelse bort samtidigt mot mig själv. Alla frågors svar, ingången till det obeskrivbara. Sträcker handen mot den och känner spår av frihet. I det bräckande heta stekande känner jag så kanske då nu sen slutligen levnad, rum, plats, – DIONYSOS SLETS I TUSEN BITAR

Frihet existerar. Jag känner doften av den. Varje plats i tiden är ett rum.

Ögonblick. Augenblick. Kairos.

Igen:

… det förtegna, ångestberedda sig-utkastandet mot den innerligast egna skyldigvaron – kallar vi för beslutsamhet.