FREDAG: HUMOR! (eller Det som inte får sägas) –

inlagt av den 2013.03.22, under helt jävla sjukt
22:e

***

livet är för stort; livet är för ljust; livet och gud och sanningen imploderar; bortom jupiter; bortom randen; allt blir skog; allt blir glänta; – ett aktivt nejsägande ekar i evighet, individen släpper taget

***

Ekelund och Plattformarna.

Gå din väg i den kalla vinternatten. Försvinn. Kasta dina kedjor.

Du går igenom dina plattformar. Twitter, Facebook, Google+, Instagram. Och så vidare. Isflak, kyla, fara. Tunn is. Kedjor. Osynliga kedjor. Flickr. Tumblr.

HAL 9000, Terminator 2, Apple, Win8, China, AFK, Deckard, Roy Batty, I have no mouth and i most scream, Under en stålhimmel, Självservice på Ica, Google Reader, genier som helt saknar empati (narci), Killinggänget, jävla Hipster-typer, känsla av makt, Netscape ver 2.0, STALKER, integrerar Facebook och Twitter i iPhone, märkeshysteri, apati och anorexia, svårighet att få ut journaler, varför inte ett realityprogram om flyktingar utan uppehållstillstånd som tävlar om ASYL?, superkändisar blir de första att kolonisera Mars, bortom Jupiter, en eld, bortom Jupiter, en eld -> slutligen det ultimata operativsystemet -> vi kommer att göra som dom säger. TUNNLAR TOTALT STÄNGDA. HUMOR! VISST ÄR DET! HUMOR!

”I’ve seen things you people wouldn’t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I’ve watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those … moments will be lost in time, like tears…in rain. Time to die.”

Tunnlar, du försöker gräva dig fram till friheten.

Så här ska vi göra: Inne i plattformarna kommer en lust att retweeta, lägga upp foto, gilla, kommentera. Och när denna (vaneenergi) sätter igång och man vill göra sin röst hörd så ska man stoppa sig själv direkt. ”Endast tystnaden har det fulla ordet, det fulla blodet.”

”I det nakna ögonblicket återskapas mitt livs förlorade suveränitet. Jag lämnar det möjliga bakom mig – ruinerna av nyttohandlingarnas aggressiva ordningar, av nyttonjutningens självrättfärdiga boningar. Jag upplöses i detta hav av tystnad. Natten lamslår mig med sitt meningslösa, förtärande ljus. Medvetande tömt. Utan synligt angreppsobjekt, utan – identitet. Förbrukat, förslösat. – Suveränitet: icke-vetande, icke-handlande. Oändlig tystnad: fullkomlig glädje.”

Kedjor av. Kättingar av.

***

Tänker mig Hallandskusten som sista anhalten i Mörkrets Hjärta (AN). Uppe i mörka skogen lurar Kurtz. Jag känner hans närvaro. En shinhead-Brando kryper i insekters takt. Så klart han blev en skalbagge över ett dygn. Det sista han tappade bort var kanske moralen. Eller inte. En krossad spegel, en slaktad tjur – en Doppelganger finner, hämtar, sliter ut et halvt hjärta ur Kurtz. Individen skapas. Marlow i buddaställning. Willard gråter med regnet när han lämnar guds glömda plats. Änkan är gråvit i huden, hennes sorg enorm, längre än Themsen. En stad, en flod, världens centrum då. Sedan omfamnade en filosof en häst. Året blev 1900 och sprickorna blev synliga. Willard kommer inte överleva färden tillbaka till deltat. Avgrunden stirrar tillbaks. Men med en pistol mot tinningen är han komplett. Han har sett allt en människa kan se.

***

Unknown Pleasures Okända Njutningar

VI KAN INTE VETA VAD VI EGENTLIGEN SKULLE KUNNAT VARA MED OM.

DU SKULLE KUNNA VARA EN ANNAN –

***

I texterna ovan finns kanske en del moral och etik. Om jag lever efter de reglerna själv – självklart inte. (Ja, exakt, ni som är eftertänksamma har ju redan ställt den frågan. Men det mesta av denna text skrev jag igår och idag håller inte riktigt med om den. Legion, Divid, Doppelganger.)