NU SKA VI JÄMKA OCH SLUTA RÖKA.

inlagt av den 2014.11.03, under andras, eget, helt jävla sjukt, inspiration, poesi, text
03:e

OLYMPICS BLACK POWER SALUTE

 
En pensel målar hela tillvaron. Röda fläckar. Isen ler i sin frånvaro. Kaptenskättingar och glömda ord. Is mot is, ett skrik. Att världen skall öppna sig. Att världen skall öppna sig. Att världen skall öppna sig. En nerkyld kropp, vandringar i timmar. Kairos ett ord på läpparna. Krisen och kallelsen. Av ögonblick blir endast ögonblick. Tillvaron sprängs öppen –

Att väljas ut, att vada ut, i det där svarta, bland brännmaneterna. Och att sedan tända en cigarett.

Och sedan betala skatt (inklusive till privata enheter anslutna till det allmänna systemet) för:

 • Övervikt.
 • Nikotinintag.
 • Alkoholintag.
 • Intag av narkotikaklassad läkemedelstyp.
 • Intag av andra preparat definierad i DVMM (2,4 och i vissa fall 5*) KLASS I-III.
 •  
   

   
  För ett tag sen gick jag och en vän ut ur ett äckligt köpcentrum. Min vän gick vidare mot bilen medans jag gav en människa som bad om pengar 50 kr och pratade med henne en stund. Jag gick till bilen där min vän väntade. En äldre kvinna hade börjat prata med honom för hon hade sett att vi kom ut tillsammans. Hon var enormt upprörd för hon hade sett att jag gett pengar till en ”sån där tiggare”. Hon sa de där sakerna som folk säger som är emot att man ger pengar till människor som ber om dem. Plus lite till. Lite främlingsfientlighet. Min vän hade lyssnat och nästan börjat skratta när hon pratade. Till slut hade hon sagt: ”Håller du inte med?” Min vän sa då helt lugnt: ”Verkligen inte. Inte på en enda punkt.” Hon hade sett häpen ut och min vän hade stirrat henne allvarligt i ögonen en stund för att sen snabbt ha gått iväg till bilen. När min vän hade berättat så kunde vi nästan inte sluta skratta. Men när vi körde iväg från Mammons byggnad så kom det bitska, det irriterande, det revolterande och satt sina klor i mig. De typ av klor som inte släpper en.

  Nu ska vi jämka. Nu ska vi betala. ALLA DUMMA JÄVLA ONDA GODA SVANAR OCH änglar SKA DEBITERAS.

   
  131117_borjel_ida

   
  Om jag är märkt med det som samhället icke döljer och kallas skit, rännsten, äckel och ondska vad är då du märkt med? – vilken last har DU som samhället fortfarande accepterar? Där slutar vi, nu har vi jämkat. –