ETT ÄKTA HOT

inlagt av den 2018.10.02, under snabbinlägg
02:e

Citerar DN:

”Vetenskapligt är frågan redan avgjord – vi vet det vi behöver veta om den globala uppvärmningen och dess potentiellt förödande konsekvenser. En klimatbevakning värd namnet borde i dag spänna över ekonomi, politik, migration, säkerhetsfrågor, mat, resor, kultur – allt. Klimatkrisen är ett existentiellt hot som omfattar hela samhällslivet – vi måste sluta placera den i ett särskilt ämnesgetto.”

Alltid funnits smärta, fientlighet, kärlek, vemod, kreativitet, mod, ondska, godhet, bra och dåligt. Här på planeten. Rädsla/hopp – för man vill ju klara sig hyfsat bra. Likadant med de man älskar. Man vill att de också ska klara sig hyfsat bra.

Vi har det där. Vi alla har det där. Det är livet, liksom. Och så har det varit. Så har det alltid varit.

Tills nu.

Nu bär vi alla den tunga ryggsäcken. Den nya. Den gröna. En ny dimension har lagts till människors liv. Det är svårt att få orden att räcka. För:

”Vetenskapligt är frågan redan avgjord – vi vet det vi behöver veta om den globala uppvärmningen och dess potentiellt förödande konsekvenser.”