RAKT AV: skriva-utan-att-se-tillbaka

inlagt av den 2010.09.07, under andras, eget, poesi, text
07:e

Tomt rum.
Tom tid.
Vi ska begagnas.

Jag hör och känner.
Musik är musik.
Bild är bild.

Jag hör skärmfrekvens,
dit och dit,
stannar upp i looparna,
visar bilder på förvirrade djur. – springer i loopar

Rynka liten på hand,
berättar liten lång historia.
Ska skära själen ur dig,
du egenanlitade minister.
Detta är bara början,
du 32:åriga tonåring.

– bilder förvrängs, visar våldtagna offer i bortistan. skulden klämmer sig fast. jätteskalbaggar invaderar min hud. deras larver som sjuka uppstötningar. river min hud till blod. köpenhamnmötet var en katastrof. nej, vem vill vara med mig nu? aftonbladet rapporterar om skalbaggsinvasion. och om möten i hamnen som slutar med våldtäkt. skaffa dig en utländsk fru. jag rapporterar jag med; – i ett skolkök tappar någon sin mat ett skrik från fröken så hårt och alla tittar nej det är inte möjligt, det är inte möjligt.

– bilder utvinns ur skadorna, vissna löv, fantasimonster.

– brännskador orksakade av larver. galenskapen i det lilla, galenskapen i det stora. en rå känsla. avstånd av allt. stolen i hörnet är mil bort. skakar din hand men jag vet inte vem du är. valet är nära, jag tror inte vi vinner. gigantiska skalbaggar. nu i hela sverige. tidning rapporterar om en sönderslagen brevlåda, om löjligheter och jag kastar nästan upp. skalbaggar klär sig i slips. de jävlarna har tagit din oskuld igen.

– betala för din frihet. Slutligen. Betala för din frihet. Betala. De krälar nu över hela min nakna kropp. Deras sylvassa gaddar. Kan inte göra något. Kan inte göra något.

Tomma fabriker.
Tomma gator.
TOMMA TORG. – När mötte du en människa sist?

Fan vad jag minns dig.
Om det var du eller jag,
jag vet inte.

Men något, (allt),
säger att detta måste uppfinnas på nytt.

Jag skall bli min igen.

Det finns ett motstånd kvar, endast ett. Jag ber bara om kraften.