STRIDSSKRIFTINFALLBEJAKELSE

inlagt av den 2011.02.22, under eget, grafik/digitalt, poesi, text
22:e

 
Träd utanför fönster. Rör sig likt händer, mina armar. Jag är vek. Cancel the meeting. The Phone House och ett illamående gryr från magtrakt. Rör vid mina vänner där ute, jag är luft, lätt som återkomst. Återkomsten.

Fastställda amorteringar nu. Saker fungerar. Långa tånaglar.

Lånet gick igenom, taket är högt, poesi är blod. Livsvillkor, ovetandes. En elak min i hissen, din dag är förstörd. Uppladdade leenden. Gillanden. En bok av blod.

Cirkelrörelse, dina händer är musik. Skuld till han däruppe.
Fastspikad på en månskiva. En profet i tweed. Rättar till glasögonen. Jag betalar, ät ni. Sätter mig med knä över knä, knutna händer, måste vara så. Jag betalar. iPhone, jag betalar genom den, över, beställer. Det går liksom genom den. Fastställt. Bestämt. En ros i vasen på bordet är inte längre röd. Det ligger i blodet. Huvudet gör plötsligt ont, i restaurangen kan jag fortfarande få mig att skaka mitt huvud fritt. Men något gnager… Ett glas vitt, tack. Det… sitter inte fast. Inget… är stadigt. När jag kommer hem så blir det bättre. Det blir det. Allt i lagom takt. En människa är fastbunden, torteras. På annan plats, ovetande om livsvillkor. Humankapital.

Rör sig likt händer, mina armar. Gläntan uppe vid stenbrottet. Bensin luktar gott.

Lev så att du skulle kunna göra detta utan fasa ett evigt antal gånger. Men jag känner fasa inför detta.

Och mot staden. En stank ovälvillig. Rost i kloaken. Det stinker bensin. Nytt kort, nya nätverk. Jag ser klart och tydligt för första gången hur allt hänger ihop. Tryck på knappen. Tryck på knappen. Tryck på knappen. Röd linje. Fast i det förgångna jag är nu född på nytt. Köper en fri het som tusan. Komplikationer. Fasta servrar. Moln av elektroniska bin. Ett dödligt surr. Köper mig fri. Köp nu. Betalar för att betala. Sitter nu fast. Sitter nu i en stuga och väntar på en apokalyps som aldrig kommer att komma. Komma. Komma. Komma,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Betalar för att betala. Ger sedlar för att få sedlar. Något brinner långt borta. Det doftar höst och jag är lycklig. Du och jag och promenaden vid havet. Allt är lugnt, allt har fallit till plats. Jag hör dina ord nu. Jag kan tala. Prata inte, tala.

I en stuga nu. Du är här. Vattnet är klart. Jag är Oskyldig. Och –